Friday, July 22, 2011

Saa er det igen tid til en opdatering, inden jeg selv glemmer alle de gode oejeblikke :)

Efter Jaisalmir (Golden city) , hvor sidste blog blev skrevet fra, tog vi videre til Jodhpur naeste morgen, for at opleve ''the blue city'' og maa sige vi fik os nogle fede dage der. Alle steder jeg har overnattet, siden denne tur startede fra Delhi, har vores ''Driver'' sovet paa taget af de bygninger vi har overnattet i, og altid vaeret frisk og udhvilet, hvor imod jeg har vaeret ved at doe af varmen som murene holder godt paa og som den soelle fan ikke har den store virkning paa, saa da vi kom til Jodhpur, og fandt det fedeste guest house so far, spurgte vi om det var okay, hvis vi betalte for et vaerelse, at vi sov oppe paa deres tagteresse, og det fik vi lov til. Der er saa godt som ingen myg i Rajasthan i juli - august, og luften er perfekt oppe paa taget, saa aahhh hvor har det vaeret skoent. Byen i sig selv er fed, det er som at vaere paa et stort uendeligt marked og alle de blaa bygninger giver sgu lige byen et ekstra twist - I like!

I Jodhpur ville vi leje en motorcykel og tage lidt ud af byen og opleve lidt selv en dags tid, men de indere er sgu nogle vaerre nogen, da de havde en meget stor og unoedvendig mc til den tur som kostede alt for meget, en lidt mindre en der havde vaeret lidt sjov at suse rundt paa, men der var lige den detalje at hornet ikke virkede hmmm... efter 5 min paa indisk jord ved alle at det er noedvendigt med et horn for at komme rundt i trafikken, saa nej tak til det. Ja, saa var der saa kun en scooter tilbage!!! Hmm.. altsaa min droem falder mere og mere til jorden, men vil ogsaa indroemme efter dagen var omme at en scooter faktisk var perfekt til det formaal vi skulle bruge den til. Det viste sig nemlig at hverken goku's eller min indre GPS var med paa den tur her, da uanset hvor langt ud af byen vi kom, og drejere til hoejre, saa snaevrede de veje sig ind til smaa bitte gader og straeder, der burde vaere ensrettet, da der ikke var plads til mere end et koeretoej ad gangen, og de smaa veje snoede sig saa meget paa kryds og tvaers saa inden vi saa os om havde vi mistet overblikket og pludselig stod vi saa tilbage ved start hmmm... det tog os saadan cirka 3 gange den oplevelse foer det viste sig at vi slet ikke skulle i den retning overhovedet og saa lykkedes det os endelig at komme derud hvor vi ville :)

Fra vores guesthouse kunne vi se et kaempe palads som laa lidt ude for byen og fik fortalt at det var et gammelt King Palace som nu var et kaempe fancy pancy hotel med 400 og et eller andet vaerelser som startede fra knap 5000 danske kroner pr. nat. Vi var maaske lidt naive, da vi tog vores badetoej med og koerte derop, da vi taenkte vi bare kunne laane deres pool for en lille sum penge, men da vi kom derop, var der jo naermest kontrol med dem der kommer ind som var det Dronningen vi skulle ind til. Vi kunne selvfoelgelig ikke faa lov at komme ind bare for at bruge deres pool, men vi kunne tilgengaelde faa lov at komme ind i deres bar, hvis vi betalte dem omkring 200 danske kroner... bare for at komme ind... arhhh... saa kom vores backpacker naerighed op i os igen og vi luskede tilbage igen.
Det var virkelig sjovt at koere i trafikken i indien, da det nok er saa langt fra de love og regler vi har i vores lille eventyrland. Her myrer man sig bare frem og alle er velkommen i trafikken, saa ud over andre koeretoejer med motor har jeg ligeledes navigeret uden om alverdens kameler, aesler, koeer, geder - you name it! Goku sad heldigvis bag paa og nev mig i armen naar jeg ville holde til hoejre, og med hans hjaelp gik det helt smertefrit og vi overlevede MOR!

Efter en dag paa scooteren, som vi ogsaa tog op til byens Fort, som i oevrigt var mega imponerende og med virkelig gode panorama views over the blue city, ville vi altsaa dyppes i en pool et eller andet sted, nu det ikke kunne blive king palace, saa vi afleverede scooteren og tog ud til et mega nice resort lidt ude fra centrum, det var som at komme i paradis!!!
Der boblede vi rundt et par timer mens vi drak iskolde oel. Og saa fald vi i hullet vi havde proevet at undgaa, men aahhh naar der pludselig er skilte til den gyldne maage, efter delhi belly for mit vedkommende, saa maatte man naesten proeve en menu der. Sjovt nok var min favorit burger ikke mulig, da der kun er Mc.Chicken den ene eller anden slags og ellers Mc.Veg. Men det var nu heller ikke saa ringe endda.

Idag har vi siddet 7 timer i bil til Udaipur, som skulle vaere den mest charmerende/Romantiske by i Rajashtan, og her mange indere holder honeymoon. Der er ogsaa her der ligger et palads ude paa en kaempe soe, som har vaeret med i James Bond filmen Octopussy... har ikke lige set den, men fint palads og samme prisleje som King Palace, saa vi fandt en lidt billigere loesning paa et laekkert guesthouse der hedder panorama, ogsaa med tagteresse og nice view.

Til aften sad vi saa og noed et par mango frugter mens solen gik ned og pludselig flyver 1000 vis af flagremus (kaempe flagremua) over byen... lyver ikke hvis jeg siger himlen var sort af dem i 20 minutters tid og fik senere fortalt at de krydser byen hver morgen og hver aften, saa glaeder mig allerede til det fantastiske syn igen imorgen (sorte sol, gaa hjem).

Aahh det blev en lang blog, men der sker bare hele tiden saa meget!!!

Har lige oploadet de seneste billeder, saa nu er der lidt at kigge paa igen, Goku har dog billederne fra scooterturen og af King Palace, saa de kommer paa et andet tidspunkt!

No comments:

Post a Comment